Art kino Odeon Art kino Odeon

Opazovanje

, 2023, Slovenija, Severna Makedonija, Italija, Hrvaška


Režija: Janez Burger
Jezik: slovenščina

Igrajo: Diana Kolenc, Nataša Keser, Jure Henigman, Vladimir Vlaškalić, Benjamin Krnetić, Blaž Setnikar, Pavle Ravnohrib, Vito Weis, Timon Šturbej, Maks Dakskobler

kriminalna drama, 01h22min

09.10.2024 ob 19:00 Kino v živo
10.10.2024 ob 19:00


Bolj ko se mlada reševalka trudi odkriti, zakaj dobiva misteriozne posnetke brutalnega zločina, ki ga je videla v živo preko Facebooka, bolj ji postaja jasno, da je pri njem sodelovala tudi sama.

Lara, stara 27 let, empatična pripravnica v vozilu nujne medicinske pomoči, pomaga Kristijanu pri prevozu v bolnišnico. Čeprav je ta v komi, Lara začne prejemati videoposnetke z njegovega Facebook profila, kjer neznani ljudje spremljajo, kako Kristijana pretepajo. To prijavi detektivu Borutu, le ta ugotovi, da opazovalci niso bili prisotni na kraju dogodka, ampak so prenos brutalnega pretepa v živo spremljali na Facebooku. Laro kljub temu vsak prejet videoposnetek vznemiri in vnese nemir v njeno življenje. Prične raziskovati, zakaj prejema te video posnetke in kmalu ugotovi, da je bila v dogodek vpletena tudi sama.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=pUbMipi7g5o

Janez Burger v svojem najnovejšem filmu skozi prizmo trilerja preiskuje, kako dejavno se je človek danes pripravljen soočiti z nasiljem, kam je izginila empatija in kje so meje osebne odgovornosti pri uporabi družbenih omrežij. Nagrade za najboljšo glavno žensko vlogo, scenografijo in zvok na lanskem Festivalu slovenskega filma.

Predprodaja vstopnic: Galerija Alga.